Treceți la conținutul principal

Escapadă la hotel

Când mă cazez într-un hotel, întotdeauna îmi place să observ oamenii. Le privesc chipurile, îmbrăcămintea, pantofii, servietele sau genţile, şi încerc să îmi imaginez motivul pentru care se află acolo. Dacă sunt în vacanţă, dacă sunt în călătorie de afaceri sau dacă au o escapadă. Mai ales această din urmă variantă îmi stârneşte curiozitatea.

Hotelurile sunt foarte potrivite pentru o escapadă. Mult mai potrivite decât pensiunile, unde gazda vrea să fie primitoare şi sfârşeşte prin a deveni băgăcioasă. La hotel, şansele să rămâi un anonim sunt foarte mari. Desigur, dacă nu te întâlneşti cu pisica neagră şi îţi iese în cale vecina de la patru, aflată acolo în concediu cu soţul şi cu cei patru copii ai lor.

Îi văd când intră, spre seară, în hotel. El, cu o frizură modernă şi o barbă tunsă scurt, cu sacou şi cravată asortate, cu pantofi strălucitori şi un bagaj mic. Ea, înaltă, cu părul revărsat pe umeri, o fustă deasupra genunchilor, un sacou care îi scoate în evidenţă talia şi tocuri înalte.

Se îndreaptă spre recepţie, el privind discret în stânga şi în dreapta. Se recomandă ca domnul şi doamna Pop. Cer o cameră cu pat matrimonial. Nu îi interesează dacă au televizor sau vedere frumoasă. Dar da, vor să aibă minibar.

Apoi urcă în lift. Ea prima. El cară şi bagajul ei, ceva mai voluminos.

Îi revezi după o oră şi jumătate, în restaurant. Sunt îmbrăcaţi elegant, ea într-o rochie cu paiete, el într-un costum negru, cu dungi. Ea comandă somon cu broccoli, el – o friptură în sânge cu cartofi şi salată. Dar, mai întâi, un vin roşu, vârtos. Ea ţine mâna stângă pe masă, lângă farurie. El îşi întinde braţul şi îi strânge degetele. Se privesc intens, şi tu nu ştii dacă pasiunea sau vinul le-a aprins luminiţe în ochi. Se apleacă peste masă şi o mângâie pe obraz. Ea îi trimite un val de parfum scump, dulceag. Iasomie şi mosc. Nu seamănă cu mirosul de ceapă al soţiei. Nici cu mirosul de vomă de pe hainele copilului lui, după ce a băut prea mult lapte. E o schimbare reconfortantă.

Când formaţia începe să cânte, ei sunt primii pe ringul de dans. Corpurile lor se unduiesc la unison, ca legate printr-o forţă nevăzută. Pletele ei se plutesc o clipă, apoi se odihnesc pe umerii lui. Braţele lui îi cuprind talia şi o strâng spasmodic.

Nu e foarte târziu când urcă în cameră. Uşa se închide în urma lor cu un clinchet. Şi tu ştii că, în seara aceea, nimeni nu va admira priveliştea şi nimeni nu va privi la televizor. Poate că doar din minibar, doi tineri plini de pasiune şi care ştiu că îşi aparţin unul altuia pentru scurt timp, vor bea câte un pahar de vin roşu.

De mâine, parfumul de iasomie şi mosc va fi înlocuit iar de mirosurile de bucătărie şi de vomă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

25 de lucruri secrete despre hoteluri

„De la ce inseamna cu adevarat stelele cu care este cotat un hotel pana la sfaturi care sa te ajute in obtinerea unei camere mai bune, iata 25 de lucruri pe care personalul hotelier nu ti le va spune niciodata, dar pe care trebuie sa le stii, daca vrei sa ai o vacanta asa cum iti doresti.” 25. E mult mai probabil sa beneficiezi de discount la un hotel independent. Unele lanturi hoteliere se opun scaderii preturilor. 24. Se presupune ca optiunile eco, cum ar fi renuntarea la a ti se face curatenie in camera in fiecare zi, pot fi uneori o scuza de a nu plati camerista (sau de a-i usura munca). 23. Cameristele au cea mai periculoasa slujba intr-un hotel. Si aici intra tot, de la mutarea constanta a saltelelor si a mobilei, pana la expunerea permanenta la gunoaie, resturi menajere si alte mizerii care iti intorc stomacul pe dos. 22. Lasarea de bacsis pentru camerista este apreciata, dar nu se mai poarta de ceva vreme. 21. Daca totusi decizi sa lasi bacsis, pune-l sub

Minivacanță voinică de Paști

Viața este plină de alegeri dificile. Practic, nu există zi să nu trebuiască să iei câte o decizie care îți poate influența viața. Spre exemplu, cu ce să mănânci brânza de la micul dejun: cu ridichi sau cu roșii? Și ce să bei după cină: o bere sau un pahar de vin? Orice ai face, de la asemenea decizii nu te poți eschiva. Dar există și momente bune în viață când alegerile sunt ușoare. De exemplu, vine clipa când trebuie să decizi ce vei face de Paști. Se știe deja, Paștele de anul acesta vine însoțit de o binefăcătoare minivacanță. Mini, mini, dar voinică! Bun, se pune problema dacă să faci curățenie, să gătești, să stai pe-acasă și să mergi în vizită doar la părinți, socri, mătuși, unchi și nași. Sau să mergi în vacanță. Nu e greu de ales, așa-i? În țară, ca de fiecare dată, pensiunile cele mai solicitate vor fi cele din Bucovina și cele din Maramureș. Toate vor oferi meniuri tradiționale, care să meargă bine prin intestin după tradiționala slujbă de la biserică. Unii, poate, se vo

„Casa asta nu e hotel!”

Când eram adolescentă, mama îmi reproşa adesea: „Casa asta nu e hotel, să vii şi să pleci când vrei!”. Cu varianta: “…să vii aici doar ca să dormi.” Şi în clipa aceea mă umpleam de ură şi îmi spuneam în gând: “Lăsaţi, că o să vedeţi voi cum o să fie când voi fi mare şi voi fi la casa mea!”. Şi îmi imaginam cum voi fi majoră, cu serviciu şi salariu, trăind în propria mea casă, fără să trebuiască să dau explicaţii nimănui şi fără să fiu cicălită toată ziua. Îmi proiectam în minte nopţi albe petrecute alături de gaşca mea, cu muzică rock şi nişte sticle, cu plete scuturate şi cu fălcile durându-ne de atâta râs. Îmi imaginam zile pline, petrecute în oraş, şi mă vedeam ajungând acasă târziu în noapte, fără ca asta să constituie o problemă. În fine, mă vedeam liberă şi independentă. Inevitabil, anii au trecut. Mi-am pierdut gaşca şi am rămas cu doar câţiva prieteni. Am redus drastic băutura şi am început să apreciez nopţile cu somn bun. M-am schimbat într-atât, încât uneori de abia mă recu