Treceți la conținutul principal

Dacă aş fi patron de hotel

Dacă aş fi patron de hotel, de Sfântul Valentin aş caza numai cupluri disfuncţionale. Aş face o ofertă de nerefuzat şi aş selecta eu însumi clientela. Aş vâna privirile reci, acuzatoare, atitudinile distante, cuvintele scăpate printre dinţi, sprâncenele încruntate, gesturile brutale, de abia mascate. Aş evita orice dovadă de afecţiune, orice strângere de mână, orice mângâiere ascunsă, orice ocheadă languroasă. Aş trimite acasă familiile în care domneşte iubirea şi le-aş caza doar pe cele aflate în pragul divorţului.

Le-aş caza în camere care inspiră căldură, cu mătăsuri şi catifele, dar fără televizor şi fără wi-fi. Paturile ar fi strâmte, cât pentru o singură persoană, doar cu o pernă şi o plapumă. Cada, însă, ar fi spaţioasă, cu jacuzzi, ar exista sare de baie parfumată şi halate moi, scurte. Aş răspândi în hotel o muzică languroasă, caldă şi pasională, o muzică cu ritmuri subversive, insinuante. Aş pune covoare groase, pe care să se poate face dragoste fără să te doară oasele, aş pune mese solide şi fotolii largi, în acelaşi scop. Aş amenaja saloane de masaj unde se poate intra doar în pereche, saune de două persoane şi piscine unde se înoată numai nud. Aş confisca toate obiectele ascuţite, ca să evit victimele, şi le-aş da în schimb clienţilor parfumuri, alcool de bună calitate şi jucării sexuale.

Dacă aş fi patron de hotel, de Sfântul Valentin aş vrea să mi se ierte toate păcatele. Aş revărsa iubire asupra semenilor mei şi i-aş face şi pe ei să se iubească. M-aş spovedi la statuia Sfântului Valentin şi mi-aş recunoaşte, plângând, toate greşelile din trecut. Aş regreta divorţul din tinereţe, răceala cu care mi-am tratat soţia şi copilul, vorbele necugetate pe care le-am scăpat printre buze, gesturile pripite, grimasele necontrolate.

Apoi m-aş aşeza pe o pernă în formă de inimă şi aş scrie scrisori tuturor celor pe care i-am rănit. Scrisori de iubire, scrisori de regret şi de iertare. Scrisori scrijelite cu peniţa, pe care s-ar vedea urme de lacrimi, urmele caznei mele. Scrisori trimise din mijlocul singurătăţii mele înconjurate de oameni. Scrisori din temniţa hotelului meu, hotelul iubirii regăsite.

Dacă aş fi patron de hotel, de Sfântul Valentin aş fi cel mai ocupat om din lume. Aş munci pe rupte o zi, şi mai ales o noapte întreagă. A doua zi dimineaţă, cu cearcăne la ochi, dar cu sufletul uşor, le-aş spune oaspeţilor mei: „Adio, sper să nu ne revedem niciodată!”. Ei s-ar privi complice şi şi-ar zâmbi.

Iar eu mi-aş simţi grele aripile din spate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

2017 a fost un an bun pentru turism

Alin Burcea: 2017 a fost un an bun pentru turism.
Grecia, Spania și Turcia, în topul destinațiilor
2017 a fost un an bun pentru turism, în contextul în care au crescut veniturile românilor, ceea ce, evident, a generat mai multe călătorii, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.
Continuarea articolului, aici: http://www.capital.ro/alin-burcea-2017-a-fost-un-an-bun-pentru-turism.html

Datele Institutului Naţional de Statistică arată 23,5 milioane de înnoptări la finalul lunii octombrie, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2016. Dintre acestea, 80% au fost ale românilor. Pe vacanţe în străinătate românii au cheltuit până în luna octombrie 2,4 miliarde de euro, cu un milliard mai mult faţă de anul trecut, acesta fiind un nivel record în ultimii zece ani, potrivit datelor BNR.

Potrivit acestuia, în 2017, cei mai mulţi turişti au preferat să îşi petreacă vacanţa în Grecia (45%), Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), Italia, Portugalia şi Croaţia. Au ales în special hoteluri de patr…

Regi, ţărani şi conţi

Curios să văd pe ce mai dau oamenii banii, am consultat o listă a celor mai luxoase hoteluri din lume. Ce le face să fie atât de dorite, atât de mult visate, încât să îşi poată permite să închirieze o cameră cu multe zeci de mii de euro pentru o noapte?

În prmul rând, priveliştea. Se pare că, în cazul unui hotel, ea este cea mai importantă. Clienţii nu vor să facă efortul de a se deplasa în natură, să facă excursii pentru a admira lacuri sau munţi, ci preferă ca peisajul să îi cotropească direct în cameră, să le vină sub nas, mură în gură. Astfel că cel mai scump hotel din lume pare să fie un submarin care circulă în apele oceanului şi unde o cameră costă circa 130.000 euro pe noapte. Un alt hotel din acest top este situat pe malul lacului Geneva şi are vedere la Alpii elveţieni.

Îmi imaginez cum bogătaşii lumii dau sume colosale pentru a-şi impresiona iubitele/soţiile/amantele cu privelişti de vis, în timp ce sorb cu delicateţe din paharul de Martini. Cum încearcă să le demonstreze c…

Un an de vacanţă

Pun pariu că şi tu te-ai întrebat cum ar fi să trăieşti un an întreg într-un hotel sau într-o pensiune. O vacanţă de 365 de zile, într-o regiune frumoasă, fără să te întrebi cu ce vei plăti sau ce se va întâmpla dacă nu vei merge la muncă. O răsplată de lux, pentru că meriţi.
Mi-ar fi greu să mă hotărăsc unde să îmi petrec următorul an din viaţă. Mi-ar plăcea să merg la mare, care mi se pare frumoasă tot timpul anului, mai puţin în lunile de vârf, când e asaltată de lume. Prefer să savurez marea în singurătate, să-i simt melancolia, să-i simt grandoarea şi să-i ghicesc imensitatea. Să mă cuprindă admiraţia şi teama, dorinţa de a mă avânta în larg, dar şi o viziune foarte animată a ceea ce, probabil, se petrece în adâncuri.

Dar mi-ar plăcea şi să merg într-un orăşel din Austria, unde să mă cazez la o pensiune, printre clădiri istorice, pictate haios la exterior, iar vara, cu muşcate la geamuri. Aici, senzaţiile sunt cu totul altele, nici măcar turiştii nu mă mai deranjează, sentimen…