Treceți la conținutul principal

Cum arată hotelul perfect?

Cel mai probabil, hotelul perfect arată altfel în mintea fiecăruia dintre noi. Cu un lucru am fi, cred, cu toţii de acord: să fie cât mai ieftin. În rest, o mulţime de variabile.

Eu, când mă gândesc la hotelul perfect, îmi amintesc de filmul “Singur Acasă 2”. Pentru că, poate, un hotel e cu atât mai bun cu cât te face să te simţi mai confortabil, dar altfel decât acasă. Vrem să avem confortul de acasă, dar să nu trebuiască să ne ocupăm de treburile zilnice, cum ar fi gătitul sau curăţenia, pentru că, nu-i aşa, suntem în vacanţă. Plătim pentru ca alţii să aibă grijă de toate aceste lucruri. Şi nu pot să nu zâmbesc când mi-l amintesc pe micul Kevin în camera de hotel, cerând room service şi apoi îndopându-se cu toate mâncărurile pe care o mamă responsabilă nu i le-ar da niciodată.

Asta da vacanţă!

Acum, când e frig şi iarnă, îmi imaginez hotelul perfect pe malul mării. Să pot ieşi pe balcon şi să simt aerul sărat, să aud valurile zbătându-se noaptea întreagă şi la restaurantul hotelului să mi se ofere preparate din peştele pescuit local. Mie, una, mi-ar plăcea şi ca hotelul să accepte animale, ca să mă pot bucura de vacanţă împreună cu pisica mea. Iar seara să pot vedea un film la mini-cinema-ul hotelului sau să pot asculta o trupă de jazz la restaurant.

Alţii văd lucrurile diferit. Pentru unii, cel mai important lucru este ospitalitatea gazdelor, felul în care interacţionează cu personalul hotelului. Pentru alţii, facilităţile oferite pentru familiile cu copii. Un hotel perfect ar putea fi, dintr-un punct de vedere, acela prietenos cu mediul.

Dar nu m-aş fi gândit niciodată că hotelul perfect ar putea fi cel care te izolează cel mai bine de lume. Şi totuşi, pentru cei sătui de societate, în Norvegia, pe o insulă situată deasupra Cercului Polar, a fost deschis un hotel aparte. Hotelul primeşte doar artişti, cărora le oferă gratuit rezidenţe de o săptămână pentru a putea gândi şi crea în linişte. Într-adevăr, fiecare dintre cele patru cabine, care pot primi în total 12 oaspeţi, conţine o structură dotată cu o fereastră, care a fost concepută special pentru meditaţie şi creaţie. Pe insulă nu există alţi locuitori, drumuri, maşini sau magazine. Cei care optează să se cazeze aici trebuie să îşi aducă mâncare şi haine călduroase. Ei pot opta, însă, să fie ajutaţi de un angajat, care să le facă cumpărăturile, să îi ajute cu pregătirea saunei şi să îndeplinească alte sarcini administrative.

Când am citit despre acest hotel (https://www.cntraveler.com/story/this-arctic-hotel-is-perfect-for-people-who-hate-people ), am căzut pe gânduri. Şi am ajuns la concluzia că, dacă n-ar fi atât de frig în Norvegia, mi-ar plăcea şi mie să mă cazez câteva zile la hotelul acela. Nu de alta, dar oamenii au cam început să mă obosească.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

2017 a fost un an bun pentru turism

Alin Burcea: 2017 a fost un an bun pentru turism.
Grecia, Spania și Turcia, în topul destinațiilor
2017 a fost un an bun pentru turism, în contextul în care au crescut veniturile românilor, ceea ce, evident, a generat mai multe călătorii, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.
Continuarea articolului, aici: http://www.capital.ro/alin-burcea-2017-a-fost-un-an-bun-pentru-turism.html

Datele Institutului Naţional de Statistică arată 23,5 milioane de înnoptări la finalul lunii octombrie, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2016. Dintre acestea, 80% au fost ale românilor. Pe vacanţe în străinătate românii au cheltuit până în luna octombrie 2,4 miliarde de euro, cu un milliard mai mult faţă de anul trecut, acesta fiind un nivel record în ultimii zece ani, potrivit datelor BNR.

Potrivit acestuia, în 2017, cei mai mulţi turişti au preferat să îşi petreacă vacanţa în Grecia (45%), Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), Italia, Portugalia şi Croaţia. Au ales în special hoteluri de patr…

Regi, ţărani şi conţi

Curios să văd pe ce mai dau oamenii banii, am consultat o listă a celor mai luxoase hoteluri din lume. Ce le face să fie atât de dorite, atât de mult visate, încât să îşi poată permite să închirieze o cameră cu multe zeci de mii de euro pentru o noapte?

În prmul rând, priveliştea. Se pare că, în cazul unui hotel, ea este cea mai importantă. Clienţii nu vor să facă efortul de a se deplasa în natură, să facă excursii pentru a admira lacuri sau munţi, ci preferă ca peisajul să îi cotropească direct în cameră, să le vină sub nas, mură în gură. Astfel că cel mai scump hotel din lume pare să fie un submarin care circulă în apele oceanului şi unde o cameră costă circa 130.000 euro pe noapte. Un alt hotel din acest top este situat pe malul lacului Geneva şi are vedere la Alpii elveţieni.

Îmi imaginez cum bogătaşii lumii dau sume colosale pentru a-şi impresiona iubitele/soţiile/amantele cu privelişti de vis, în timp ce sorb cu delicateţe din paharul de Martini. Cum încearcă să le demonstreze c…

Un an de vacanţă

Pun pariu că şi tu te-ai întrebat cum ar fi să trăieşti un an întreg într-un hotel sau într-o pensiune. O vacanţă de 365 de zile, într-o regiune frumoasă, fără să te întrebi cu ce vei plăti sau ce se va întâmpla dacă nu vei merge la muncă. O răsplată de lux, pentru că meriţi.
Mi-ar fi greu să mă hotărăsc unde să îmi petrec următorul an din viaţă. Mi-ar plăcea să merg la mare, care mi se pare frumoasă tot timpul anului, mai puţin în lunile de vârf, când e asaltată de lume. Prefer să savurez marea în singurătate, să-i simt melancolia, să-i simt grandoarea şi să-i ghicesc imensitatea. Să mă cuprindă admiraţia şi teama, dorinţa de a mă avânta în larg, dar şi o viziune foarte animată a ceea ce, probabil, se petrece în adâncuri.

Dar mi-ar plăcea şi să merg într-un orăşel din Austria, unde să mă cazez la o pensiune, printre clădiri istorice, pictate haios la exterior, iar vara, cu muşcate la geamuri. Aici, senzaţiile sunt cu totul altele, nici măcar turiştii nu mă mai deranjează, sentimen…