Treceți la conținutul principal

Cum alegem corect hotelul: criterii și sfaturi importante


          Alegerea unui hotel potrivit este cheia unei vacanțe reușite. De multe ori nu acordăm o importanță deosebită acestui parametru, iar problemele și inconvenientele pe durata șederii în hotel pot duce la anularea întregii perioade de odihnă.


            În primul rând, trebuie să vă determinați ce așteptări aveți de la hotel. Tipul camerei, servire, mâncare, divertisment, servicii suplimentare – toate acestea, neglijate, afectează experiența de călătorie. Mai ales scrupulos, trebuie să tratați alegerea hotelului, dacă călătoriți cu copiii. Verificați în avans dacă există un program de animație pentru copii, parcuri de distracții, servicii de babysitting la hotelul selectat. Dacă mergeți pe un itinerar al obiectivelor turistice, atunci acordați atenție locației hotelului, cât de repede puteți ajunge de acolo la toate atracțiile principale. În acest caz, nivelul și categoria hotelului nu contează prea mult - de fapt, probabil că vă întoarceți acolo doar pentru a dormi.

        Când alegeți o stațiune, ar trebui să vă întrebați dacă acest loc este o opțiune bună pentru o tineret sau pentru oameni de vârstă, preferată de familii sau turiști care călătoresc în mod independent. De asemenea, merită de luat în considerare dacă turiștii vin acolo pentru o vacanță la plajă sau mai mult pentru îmbunătățirea sănătății. Nu este inutil să aflați și ce infrastructură are stațiunea și cât de mult poate costa micul dejun / prânzul / cina în cafenele și restaurante locale.

          Costul este la fel de important când planificați o vacanță. Trebuie să calculați cât sunteți dispus să cheltuiți pentru hotel. Uneori, diferența între hotelurile de 2 * și 3 * este mică, însă nivelul prețurilor pentru serviciile suplimentare din acesta din urmă va fi mai mare. Există o regulă - cu cât sunt mai multe stele, cu atât este mai bine, dar încercați să selectați un hotel puțin mai departe de evaluarea numărului de stele și citiți mai întâi descrierea și recenziile pe site-urile oficiale.

          Astăzi în lume există mai mult de 30 de clasificări diferite ale hotelurilor. Sistemele de stele, litere, coroane și altele sunt larg răspândite. Cel mai popular este sistemul de clasificare "stea". Stelele indică nivelul de confort și servicii în hotel. Cu cât sunt mai multe stele, cu atât mai bine dotat hotelul. Aceasta este o regulă generală pentru toată lumea.

O stea înseamnă că în hotel toate camerele sunt de același tip, cu o suprafață de cel mult 8-10 metri pătrați. Facilitățile sunt același etaj: baie și toaletă sunt comune pentru mai multe camere, TV în hol. Lista de servicii ale unui hotel de o stea nu include mesele principale.

Două stele spun că în aceste hoteluri există mai multe tipuri de camere. De regulă, veți primi micul dejun. În cameră va fi o toaletă, o cadă sau un duș.

Trei stele indică disponibilitatea în spațiul camerei de 10-12 m2 de: televizor, telefon și mini-bar (sau frigider). De regulă, într-un astfel de hotel trebuie să existe cel puțin două facilități care oferă servicii suplimentare: o sală de gimnastică, o piscină, o saună, o sală de masaj, un salon de coafură, un centru de afaceri sau o sală de conferințe. Camera va avea neapărat o baie completă, unde veți găsi șampon, săpun și gel de duș.

Patru stele indică faptul că nivelul de confort și servicii într-un astfel de hotel este mult mai mare decât media. Hotelul va dispune de un bar non-stop și / sau un restaurant. La spălătorie, schimb valutar, centru de afaceri, este obligatoriu să aveți un centru de fitness cu saună și piscină. În plus față de televizor, telefon și minibar, camera va avea un seif, aer condiționat și uscător de păr. Zona camerei este, de regulă, nu mai mică de 13 metri pătrați.

Cinci stele înseamnă un hotel de lux. Serviciu aici la cel mai înalt nivel. Veți întâlni cu siguranță portarul, iar bagajele dvs. vor fi îngrijite de portar. Room service în astfel de hoteluri este non-stop, la tine va fi servit micul dejun sau o cină târziu în cameră. Pe lângă setul standard de servicii, veți beneficia și de servicii exclusive. Dimensiunea camerei nu este mai mică de 16 metri pătrați. m.

Alimentația în hoteluri este la rândul său de  câteva categorii: BB - mic dejun, HB - demipensiune (mese de 2 ori pe zi), FB - pensiune completă (3 ori pe zi) sau sistemul "All inclusive". Dacă ați ales un hotel în Europa, atunci, de regulă, vi se va oferi un sistem de BB, HB sau FB. În orașe există cafenele și restaurante care oferă sortimente pentru fiecare gust și buzunar, astfel încât alegerea sistemului alimentar este la discreția ta.

Atunci când vă stabiliți într-un hotel, trebuie să vă amintiți doi factori importanți: timpul de check-in și timpul de check-out. Acești doi parametri sunt individuali pentru fiecare hotel. De obicei, primirea în hotelul se face după ora 14:00, camerele urmează a fi eliberate la ora 11:00 -12: 00, în apartamente la ora 17:00 și respectiv 12:00. Unele hoteluri permit check-in mai devreme, dacă există camere disponibile, iar pentru check-out târziu, în majoritatea cazurilor va trebui să plătiți suplimentar.

Dacă ați eliberat un număr cu o întârziere de câteva ore, atunci veți fi taxat la costul total al camerei. Prin urmare, nu este inutil să se precizeze în prealabil posibilitatea de sosire mai devreme sau de eliberare cu întârziere a numărului. Multe hoteluri vor stabili aceste detalii cu oaspeții și nu dau penalizări dacă eliberarea camerei a fost cu o jumătate de oră mai târziu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

25 de lucruri secrete despre hoteluri

„De la ce inseamna cu adevarat stelele cu care este cotat un hotel pana la sfaturi care sa te ajute in obtinerea unei camere mai bune, iata 25 de lucruri pe care personalul hotelier nu ti le va spune niciodata, dar pe care trebuie sa le stii, daca vrei sa ai o vacanta asa cum iti doresti.” 25. E mult mai probabil sa beneficiezi de discount la un hotel independent. Unele lanturi hoteliere se opun scaderii preturilor. 24. Se presupune ca optiunile eco, cum ar fi renuntarea la a ti se face curatenie in camera in fiecare zi, pot fi uneori o scuza de a nu plati camerista (sau de a-i usura munca). 23. Cameristele au cea mai periculoasa slujba intr-un hotel. Si aici intra tot, de la mutarea constanta a saltelelor si a mobilei, pana la expunerea permanenta la gunoaie, resturi menajere si alte mizerii care iti intorc stomacul pe dos. 22. Lasarea de bacsis pentru camerista este apreciata, dar nu se mai poarta de ceva vreme. 21. Daca totusi decizi sa lasi bacsis, pune-l sub

De ce să fim nevoiţi să ne despărţim de animalele noastre când plecăm în vacanţă?

Am pisică de vreo patru ani. Înainte am avut un câine, care a trăit mai bine de 12 ani. Ca mine sunt foarte mulţi români, care deţin acasă un animal de companie şi care suferă când trebuie să plece în vacanţă fără acesta. “Măreția și progresul moral al unei societăți nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele”, spunea Mahatma Gandhi. Animalele trebuie înconjurate de iubire şi respect. Sunt nişte suflete, ca şi noi, cu sensibilitate şi inteligenţă. Atunci când plecăm în concediu şi le lăsăm acasă, în grija unor vecini, sau la un hotel special pentru animale, ele suferă enorm. Unele plâng, altele refuză hrana, altele devin letargice. Cred că ceea ce lipseşte din România (sau eu, cel puţin, nu am cunoştinţă de existenţa unui asemenea loc) sunt hotelurile şi pensiunile în care te poţi caza împreună cu animalul tău de companie. Există încă o reticenţă faţă de primirea animalelor în unităţile de cazare, de parcă aceste animale nu ar fi obişnuite oricum să doarmă î

Orașul iglurilor

Când am ieșit azi dimineață din casă, m-am trezit înconjuraă de troiene. Era devreme, chiar dacă se luminase afară, și încă nu multă lume ieșise la lopătat zăpada. Ninge de multe zile. Chiar și acum, când scriu, prin geamul de la balcon văd perdele albe de nea căzând din cer fără întrerupere. Nici nu știi dacă să te bucuri sau să te sperii. În sufletul fiecărui om care privește zăpada, un copil se bate cu un adult. Entuziasmul luptă cu îngrjorarea. Imagini ca în basme se suprapun cu imagini de coșmar. Drumurile nu sunt curățate, și mai ales pe străduțele din cartiere e imposibil să răzbești cu mașina. Niciun utilaj nicăieri. Oamenii alunecă pe gheața ascunsă de nea, riscând să își rupă picioarele. Ambulanțele și pompierii ajung cu greu să își îndeplinească misiunea. Copacii se rup sub greutatea omătului. Acoperișurile mai șubrede riscă să se prăbușească. În Germania e cod violet – aud de existența lui pentru prima oară. Într-o stațiune in Austria sunt sute de oameni blocați din cauz