Treceți la conținutul principal

Cum alegem corect hotelul: criterii și sfaturi importante


          Alegerea unui hotel potrivit este cheia unei vacanțe reușite. De multe ori nu acordăm o importanță deosebită acestui parametru, iar problemele și inconvenientele pe durata șederii în hotel pot duce la anularea întregii perioade de odihnă.


            În primul rând, trebuie să vă determinați ce așteptări aveți de la hotel. Tipul camerei, servire, mâncare, divertisment, servicii suplimentare – toate acestea, neglijate, afectează experiența de călătorie. Mai ales scrupulos, trebuie să tratați alegerea hotelului, dacă călătoriți cu copiii. Verificați în avans dacă există un program de animație pentru copii, parcuri de distracții, servicii de babysitting la hotelul selectat. Dacă mergeți pe un itinerar al obiectivelor turistice, atunci acordați atenție locației hotelului, cât de repede puteți ajunge de acolo la toate atracțiile principale. În acest caz, nivelul și categoria hotelului nu contează prea mult - de fapt, probabil că vă întoarceți acolo doar pentru a dormi.

        Când alegeți o stațiune, ar trebui să vă întrebați dacă acest loc este o opțiune bună pentru o tineret sau pentru oameni de vârstă, preferată de familii sau turiști care călătoresc în mod independent. De asemenea, merită de luat în considerare dacă turiștii vin acolo pentru o vacanță la plajă sau mai mult pentru îmbunătățirea sănătății. Nu este inutil să aflați și ce infrastructură are stațiunea și cât de mult poate costa micul dejun / prânzul / cina în cafenele și restaurante locale.

          Costul este la fel de important când planificați o vacanță. Trebuie să calculați cât sunteți dispus să cheltuiți pentru hotel. Uneori, diferența între hotelurile de 2 * și 3 * este mică, însă nivelul prețurilor pentru serviciile suplimentare din acesta din urmă va fi mai mare. Există o regulă - cu cât sunt mai multe stele, cu atât este mai bine, dar încercați să selectați un hotel puțin mai departe de evaluarea numărului de stele și citiți mai întâi descrierea și recenziile pe site-urile oficiale.

          Astăzi în lume există mai mult de 30 de clasificări diferite ale hotelurilor. Sistemele de stele, litere, coroane și altele sunt larg răspândite. Cel mai popular este sistemul de clasificare "stea". Stelele indică nivelul de confort și servicii în hotel. Cu cât sunt mai multe stele, cu atât mai bine dotat hotelul. Aceasta este o regulă generală pentru toată lumea.

O stea înseamnă că în hotel toate camerele sunt de același tip, cu o suprafață de cel mult 8-10 metri pătrați. Facilitățile sunt același etaj: baie și toaletă sunt comune pentru mai multe camere, TV în hol. Lista de servicii ale unui hotel de o stea nu include mesele principale.

Două stele spun că în aceste hoteluri există mai multe tipuri de camere. De regulă, veți primi micul dejun. În cameră va fi o toaletă, o cadă sau un duș.

Trei stele indică disponibilitatea în spațiul camerei de 10-12 m2 de: televizor, telefon și mini-bar (sau frigider). De regulă, într-un astfel de hotel trebuie să existe cel puțin două facilități care oferă servicii suplimentare: o sală de gimnastică, o piscină, o saună, o sală de masaj, un salon de coafură, un centru de afaceri sau o sală de conferințe. Camera va avea neapărat o baie completă, unde veți găsi șampon, săpun și gel de duș.

Patru stele indică faptul că nivelul de confort și servicii într-un astfel de hotel este mult mai mare decât media. Hotelul va dispune de un bar non-stop și / sau un restaurant. La spălătorie, schimb valutar, centru de afaceri, este obligatoriu să aveți un centru de fitness cu saună și piscină. În plus față de televizor, telefon și minibar, camera va avea un seif, aer condiționat și uscător de păr. Zona camerei este, de regulă, nu mai mică de 13 metri pătrați.

Cinci stele înseamnă un hotel de lux. Serviciu aici la cel mai înalt nivel. Veți întâlni cu siguranță portarul, iar bagajele dvs. vor fi îngrijite de portar. Room service în astfel de hoteluri este non-stop, la tine va fi servit micul dejun sau o cină târziu în cameră. Pe lângă setul standard de servicii, veți beneficia și de servicii exclusive. Dimensiunea camerei nu este mai mică de 16 metri pătrați. m.

Alimentația în hoteluri este la rândul său de  câteva categorii: BB - mic dejun, HB - demipensiune (mese de 2 ori pe zi), FB - pensiune completă (3 ori pe zi) sau sistemul "All inclusive". Dacă ați ales un hotel în Europa, atunci, de regulă, vi se va oferi un sistem de BB, HB sau FB. În orașe există cafenele și restaurante care oferă sortimente pentru fiecare gust și buzunar, astfel încât alegerea sistemului alimentar este la discreția ta.

Atunci când vă stabiliți într-un hotel, trebuie să vă amintiți doi factori importanți: timpul de check-in și timpul de check-out. Acești doi parametri sunt individuali pentru fiecare hotel. De obicei, primirea în hotelul se face după ora 14:00, camerele urmează a fi eliberate la ora 11:00 -12: 00, în apartamente la ora 17:00 și respectiv 12:00. Unele hoteluri permit check-in mai devreme, dacă există camere disponibile, iar pentru check-out târziu, în majoritatea cazurilor va trebui să plătiți suplimentar.

Dacă ați eliberat un număr cu o întârziere de câteva ore, atunci veți fi taxat la costul total al camerei. Prin urmare, nu este inutil să se precizeze în prealabil posibilitatea de sosire mai devreme sau de eliberare cu întârziere a numărului. Multe hoteluri vor stabili aceste detalii cu oaspeții și nu dau penalizări dacă eliberarea camerei a fost cu o jumătate de oră mai târziu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

2017 a fost un an bun pentru turism

Alin Burcea: 2017 a fost un an bun pentru turism.
Grecia, Spania și Turcia, în topul destinațiilor
2017 a fost un an bun pentru turism, în contextul în care au crescut veniturile românilor, ceea ce, evident, a generat mai multe călătorii, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.
Continuarea articolului, aici: http://www.capital.ro/alin-burcea-2017-a-fost-un-an-bun-pentru-turism.html

Datele Institutului Naţional de Statistică arată 23,5 milioane de înnoptări la finalul lunii octombrie, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2016. Dintre acestea, 80% au fost ale românilor. Pe vacanţe în străinătate românii au cheltuit până în luna octombrie 2,4 miliarde de euro, cu un milliard mai mult faţă de anul trecut, acesta fiind un nivel record în ultimii zece ani, potrivit datelor BNR.

Potrivit acestuia, în 2017, cei mai mulţi turişti au preferat să îşi petreacă vacanţa în Grecia (45%), Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), Italia, Portugalia şi Croaţia. Au ales în special hoteluri de patr…

Ce mă enervează cel mai mult când mă cazez la hotel

Sunt multe lucruri care mă scot din sărite când mă cazez la un hotel şi care îmi pot strica sejurul într-o clipă. În general, sunt probleme care scad nivelul de confort şi despre care angajaţii hotelului nu mi-au spus nimic atunci când mi-am rezervat camera.

E nasol când mergi la hotel împreună cu prietenul sau soţul, îţi iei o cameră cu pat matrimonial, şi constaţi că acesta a fost „asamblat” din două paturi single, alăturate. Chiar dacă ele sunt bătute în cuie şi nu rişti să cazi, invariabil vei constata că dormi exact pe marginea unde paturile se îmbină, ceea ce poate fi teribil de incomod.

După o noapte în care nu ai reuşit să te odihneşti, nimic nu e mai neplăcut decât să fii trezit cu noaptea în cap de cameristele care povestesc şi hohotesc pe hol. Zău, femeile acelea ar trebui să ştie că unor clienţi le place să doarmă până târziu!

Am fost fumătoare timp de peste 10 ani. Recunosc că şi acum îmi place să adulmec fumul de ţigară, mai ales dacă nu vorbim despre o încăpere în care fu…

Regi, ţărani şi conţi

Curios să văd pe ce mai dau oamenii banii, am consultat o listă a celor mai luxoase hoteluri din lume. Ce le face să fie atât de dorite, atât de mult visate, încât să îşi poată permite să închirieze o cameră cu multe zeci de mii de euro pentru o noapte?

În prmul rând, priveliştea. Se pare că, în cazul unui hotel, ea este cea mai importantă. Clienţii nu vor să facă efortul de a se deplasa în natură, să facă excursii pentru a admira lacuri sau munţi, ci preferă ca peisajul să îi cotropească direct în cameră, să le vină sub nas, mură în gură. Astfel că cel mai scump hotel din lume pare să fie un submarin care circulă în apele oceanului şi unde o cameră costă circa 130.000 euro pe noapte. Un alt hotel din acest top este situat pe malul lacului Geneva şi are vedere la Alpii elveţieni.

Îmi imaginez cum bogătaşii lumii dau sume colosale pentru a-şi impresiona iubitele/soţiile/amantele cu privelişti de vis, în timp ce sorb cu delicateţe din paharul de Martini. Cum încearcă să le demonstreze c…