Treceți la conținutul principal

Cum alegem corect hotelul: criterii și sfaturi importante


          Alegerea unui hotel potrivit este cheia unei vacanțe reușite. De multe ori nu acordăm o importanță deosebită acestui parametru, iar problemele și inconvenientele pe durata șederii în hotel pot duce la anularea întregii perioade de odihnă.


            În primul rând, trebuie să vă determinați ce așteptări aveți de la hotel. Tipul camerei, servire, mâncare, divertisment, servicii suplimentare – toate acestea, neglijate, afectează experiența de călătorie. Mai ales scrupulos, trebuie să tratați alegerea hotelului, dacă călătoriți cu copiii. Verificați în avans dacă există un program de animație pentru copii, parcuri de distracții, servicii de babysitting la hotelul selectat. Dacă mergeți pe un itinerar al obiectivelor turistice, atunci acordați atenție locației hotelului, cât de repede puteți ajunge de acolo la toate atracțiile principale. În acest caz, nivelul și categoria hotelului nu contează prea mult - de fapt, probabil că vă întoarceți acolo doar pentru a dormi.

        Când alegeți o stațiune, ar trebui să vă întrebați dacă acest loc este o opțiune bună pentru o tineret sau pentru oameni de vârstă, preferată de familii sau turiști care călătoresc în mod independent. De asemenea, merită de luat în considerare dacă turiștii vin acolo pentru o vacanță la plajă sau mai mult pentru îmbunătățirea sănătății. Nu este inutil să aflați și ce infrastructură are stațiunea și cât de mult poate costa micul dejun / prânzul / cina în cafenele și restaurante locale.

          Costul este la fel de important când planificați o vacanță. Trebuie să calculați cât sunteți dispus să cheltuiți pentru hotel. Uneori, diferența între hotelurile de 2 * și 3 * este mică, însă nivelul prețurilor pentru serviciile suplimentare din acesta din urmă va fi mai mare. Există o regulă - cu cât sunt mai multe stele, cu atât este mai bine, dar încercați să selectați un hotel puțin mai departe de evaluarea numărului de stele și citiți mai întâi descrierea și recenziile pe site-urile oficiale.

          Astăzi în lume există mai mult de 30 de clasificări diferite ale hotelurilor. Sistemele de stele, litere, coroane și altele sunt larg răspândite. Cel mai popular este sistemul de clasificare "stea". Stelele indică nivelul de confort și servicii în hotel. Cu cât sunt mai multe stele, cu atât mai bine dotat hotelul. Aceasta este o regulă generală pentru toată lumea.

O stea înseamnă că în hotel toate camerele sunt de același tip, cu o suprafață de cel mult 8-10 metri pătrați. Facilitățile sunt același etaj: baie și toaletă sunt comune pentru mai multe camere, TV în hol. Lista de servicii ale unui hotel de o stea nu include mesele principale.

Două stele spun că în aceste hoteluri există mai multe tipuri de camere. De regulă, veți primi micul dejun. În cameră va fi o toaletă, o cadă sau un duș.

Trei stele indică disponibilitatea în spațiul camerei de 10-12 m2 de: televizor, telefon și mini-bar (sau frigider). De regulă, într-un astfel de hotel trebuie să existe cel puțin două facilități care oferă servicii suplimentare: o sală de gimnastică, o piscină, o saună, o sală de masaj, un salon de coafură, un centru de afaceri sau o sală de conferințe. Camera va avea neapărat o baie completă, unde veți găsi șampon, săpun și gel de duș.

Patru stele indică faptul că nivelul de confort și servicii într-un astfel de hotel este mult mai mare decât media. Hotelul va dispune de un bar non-stop și / sau un restaurant. La spălătorie, schimb valutar, centru de afaceri, este obligatoriu să aveți un centru de fitness cu saună și piscină. În plus față de televizor, telefon și minibar, camera va avea un seif, aer condiționat și uscător de păr. Zona camerei este, de regulă, nu mai mică de 13 metri pătrați.

Cinci stele înseamnă un hotel de lux. Serviciu aici la cel mai înalt nivel. Veți întâlni cu siguranță portarul, iar bagajele dvs. vor fi îngrijite de portar. Room service în astfel de hoteluri este non-stop, la tine va fi servit micul dejun sau o cină târziu în cameră. Pe lângă setul standard de servicii, veți beneficia și de servicii exclusive. Dimensiunea camerei nu este mai mică de 16 metri pătrați. m.

Alimentația în hoteluri este la rândul său de  câteva categorii: BB - mic dejun, HB - demipensiune (mese de 2 ori pe zi), FB - pensiune completă (3 ori pe zi) sau sistemul "All inclusive". Dacă ați ales un hotel în Europa, atunci, de regulă, vi se va oferi un sistem de BB, HB sau FB. În orașe există cafenele și restaurante care oferă sortimente pentru fiecare gust și buzunar, astfel încât alegerea sistemului alimentar este la discreția ta.

Atunci când vă stabiliți într-un hotel, trebuie să vă amintiți doi factori importanți: timpul de check-in și timpul de check-out. Acești doi parametri sunt individuali pentru fiecare hotel. De obicei, primirea în hotelul se face după ora 14:00, camerele urmează a fi eliberate la ora 11:00 -12: 00, în apartamente la ora 17:00 și respectiv 12:00. Unele hoteluri permit check-in mai devreme, dacă există camere disponibile, iar pentru check-out târziu, în majoritatea cazurilor va trebui să plătiți suplimentar.

Dacă ați eliberat un număr cu o întârziere de câteva ore, atunci veți fi taxat la costul total al camerei. Prin urmare, nu este inutil să se precizeze în prealabil posibilitatea de sosire mai devreme sau de eliberare cu întârziere a numărului. Multe hoteluri vor stabili aceste detalii cu oaspeții și nu dau penalizări dacă eliberarea camerei a fost cu o jumătate de oră mai târziu.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

25 de lucruri secrete despre hoteluri

„De la ce inseamna cu adevarat stelele cu care este cotat un hotel pana la sfaturi care sa te ajute in obtinerea unei camere mai bune, iata 25 de lucruri pe care personalul hotelier nu ti le va spune niciodata, dar pe care trebuie sa le stii, daca vrei sa ai o vacanta asa cum iti doresti.” 25. E mult mai probabil sa beneficiezi de discount la un hotel independent. Unele lanturi hoteliere se opun scaderii preturilor. 24. Se presupune ca optiunile eco, cum ar fi renuntarea la a ti se face curatenie in camera in fiecare zi, pot fi uneori o scuza de a nu plati camerista (sau de a-i usura munca). 23. Cameristele au cea mai periculoasa slujba intr-un hotel. Si aici intra tot, de la mutarea constanta a saltelelor si a mobilei, pana la expunerea permanenta la gunoaie, resturi menajere si alte mizerii care iti intorc stomacul pe dos. 22. Lasarea de bacsis pentru camerista este apreciata, dar nu se mai poarta de ceva vreme. 21. Daca totusi decizi sa lasi bacsis, pune-l sub

Ferestrele care pot distruge o călătorie

Atunci când plecăm de acasă pentru mai mult timp, ceva în mintea noastră se schimbă. Ne schimbăm tabieturile, căutăm noul, „schimbăm aerul”, cum se spune. Aerul din jur și aerul nostru, adică starea de spirit. Nu e o legendă, e adevărul. De multe ori, când suntem într-un impas, prietenii ne recomandă să facem o călătorie. Asta ne poate ajuta să ieșim din starea de tristețe prelungită, să luăm o decizie grea sau să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. În general, o călătorie este un prilej de sondare a propriului interior, de meditație, de regăsire. Depinde de mai mulți factori unde și cum vom alege să facem această călătorie. Într-o capitală zgomotoasă, cu cluburi de noapte și baruri. La mare, într-o iarnă înghețată, când zgomotul repetitiv al valurilor te face să te gândești la eternitate. La munte, într-o toamnă aurie, a cărui soare prietenos îți încălzește inima plină de îndoieli. Oricum ar fi, camera în care te vei caza este foarte importantă. Și nu e important doar ca scurgere

Crăciunul, momentul când turiștii nu vor să rămână cu picioarele pe pământ

Puțini români obișnuiesc să plece în călătorie de Crăciun. Pentru cei mai mulți dintre noi, Crăciunul înseamnă „acasă”, „familie”. Dacă totuși vor un peisaj nou de Nașterea Domnului, cel mai probabil turiștii vor alege o pensiune. Cele mai multe dintre acestea s-au adaptat și includ turiștii în ritualul pregătirilor de Crăciun: tăierea porcului și pregătirea cărnii, prepararea cozonacilor și a sarmalelor, cărora li se adaugă plimbări cu sania sau căruța și, desigur, multe colinde. E un „meniu” standard, menit să le dea oamenilor iluzia că retrăiesc vremurile copilăriei în casa bunicior. Și prinde de fiecare dată. Pentru cei care preferă un Crăciun urban, există hotelurile. Cu holurile lor largi în culori reci, camerele aproape identice și mobila fără personalitate, acestora le e mai greu să le dea turiștilor senzația de „acasă”. Și totuși se poate. Un brad împodobit și câteva ghirlande fac minuni. La fel și un meniu tradițional în seara de Crăciun și câteva colinde românești. Mai ale