Treceți la conținutul principal

15 lucruri pe care nu ţi le spune nimeni când te cazezi la un hotel


„Din ciclul ”Ce bine era, dacă aflam dinainte!”, IndependentTraveler a făcut un top al celor mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi când te cazezi la un hotel. Evident că este genul de informații pe care nu ți le spune nimeni. Din motive lesne de înțeles. Despre cât de utile sunt, judecați singuri. Oricum la ponturile 8,9 și 10 nu m-aș fi gândit niciodată.”

1. Personalul de la recepție știe perfect care sunt cele mai bune camere.

Când faci check-in la un hotel, persoana din fața ta este cea care îți alege camera în care vei sta și știe dacă vei primi una bună sau nu. Indiferent ce ai văzut tu pe site când ai făcut rezervarea, doar membrii staff-ului de la hotel cunosc exact care camere sunt mari și care sunt mici, care sunt departe de lift, prost luminate, cu priveliște bună sau nu, zgomotoase sau nu. Nimeni altcineva. În aceste condiții, ar fi o idee foarte proastă să te porți arogant sau urât cu personalul hotelului. Te poate costa scump.

2. Dacă ți-ai rezervat o cameră ieftină, atunci chiar o să primești o cameră ieftină.

În zilele noastre, când totul se face pe Internet, persoana de la recepție știe unde ți-ai rezervat camera, cât ai plătit pentru ea și exact pentru ce facilități ai optat. Și, probabil, a primit instrucțiuni despre ce trebuie să facă atunci când camerele au fost rezervate pentru tarife foarte mici (promoții etc). Cu alte cuvinte, atunci când ai plătit 10 dolari pe noapte nu ar trebui să te aștepți să primește camera cu cea mai bună priveliște din hotel.

3. Afișul ”Nu avem camere libere” s-ar putea să nu fie adevărat

Doar oamenii de la recepție știu adevărul despre situația ocupării hotelului. Știu dacă cineva și-a anulat în ultimul moment rezervarea sau dacă anumite camere nu au fost scoase la închiriere, dintr-un motiv sau altul. Un lucru important: nu toate camerele sunt scoase la închiriere pe site-urile de booking. De multe ori, dacă suni direct la hotel pentru a face o rezervare, ocolind site-urile de booking, poți obține o cameră pe care altfel nu a-i fi obținut-o.

4. Personalul hotelului este uneori plătit prost

Când ești supărat, obosit sau ai nevoie de ceva este bine să nu uiți faptul că personalul de la hotel este, într-o anumită măsură, prost plătit. Sau oamenii sunt foarte strict supravegheați de manager. Dar cu toate acestea încearcă să-și facă treaba cum trebuie. Nu vor să-ți cauzeze probleme, să-ți distrugă vacanța sau, dimpotrivă, să te facă să te simți vreun rege. Pur și simplu sunt la muncă.

5. Nu are sens să faci reclamații absurde. Cărțile sunt întotdeauna de partea staff-ul hotelului

Este adevărat, totuși, că acești oameni prost plătiți iau cele mai critice decizii în ceea ce privește rezervarea ta. Ia gândește-te la următoarea situație: dacă cineva plătește 159 de dolari pentru un produs cumpărat din magazinul tău și apoi se întoarce cu produsul din cauza unui defect imaginar, cum l-ai trata? I-ai spune că-i returnezi banii, apoi l-ai trimite la plimbare. Probabil că personalul de la hotel nu o să te dea afară din hotel după ce-ți dă banii înapoi, dar are alte mijloace să te pună la punct dacă faci reclamații absurde: pot să-ți dea camera cea mai mică, mai zgomotoasă sau cu lumina cea mai puternică.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

25 de lucruri secrete despre hoteluri

„De la ce inseamna cu adevarat stelele cu care este cotat un hotel pana la sfaturi care sa te ajute in obtinerea unei camere mai bune, iata 25 de lucruri pe care personalul hotelier nu ti le va spune niciodata, dar pe care trebuie sa le stii, daca vrei sa ai o vacanta asa cum iti doresti.” 25. E mult mai probabil sa beneficiezi de discount la un hotel independent. Unele lanturi hoteliere se opun scaderii preturilor. 24. Se presupune ca optiunile eco, cum ar fi renuntarea la a ti se face curatenie in camera in fiecare zi, pot fi uneori o scuza de a nu plati camerista (sau de a-i usura munca). 23. Cameristele au cea mai periculoasa slujba intr-un hotel. Si aici intra tot, de la mutarea constanta a saltelelor si a mobilei, pana la expunerea permanenta la gunoaie, resturi menajere si alte mizerii care iti intorc stomacul pe dos. 22. Lasarea de bacsis pentru camerista este apreciata, dar nu se mai poarta de ceva vreme. 21. Daca totusi decizi sa lasi bacsis, pune-l sub

De ce să fim nevoiţi să ne despărţim de animalele noastre când plecăm în vacanţă?

Am pisică de vreo patru ani. Înainte am avut un câine, care a trăit mai bine de 12 ani. Ca mine sunt foarte mulţi români, care deţin acasă un animal de companie şi care suferă când trebuie să plece în vacanţă fără acesta. “Măreția și progresul moral al unei societăți nu pot fi judecate decât după modul în care își tratează animalele”, spunea Mahatma Gandhi. Animalele trebuie înconjurate de iubire şi respect. Sunt nişte suflete, ca şi noi, cu sensibilitate şi inteligenţă. Atunci când plecăm în concediu şi le lăsăm acasă, în grija unor vecini, sau la un hotel special pentru animale, ele suferă enorm. Unele plâng, altele refuză hrana, altele devin letargice. Cred că ceea ce lipseşte din România (sau eu, cel puţin, nu am cunoştinţă de existenţa unui asemenea loc) sunt hotelurile şi pensiunile în care te poţi caza împreună cu animalul tău de companie. Există încă o reticenţă faţă de primirea animalelor în unităţile de cazare, de parcă aceste animale nu ar fi obişnuite oricum să doarmă î

Orașul iglurilor

Când am ieșit azi dimineață din casă, m-am trezit înconjuraă de troiene. Era devreme, chiar dacă se luminase afară, și încă nu multă lume ieșise la lopătat zăpada. Ninge de multe zile. Chiar și acum, când scriu, prin geamul de la balcon văd perdele albe de nea căzând din cer fără întrerupere. Nici nu știi dacă să te bucuri sau să te sperii. În sufletul fiecărui om care privește zăpada, un copil se bate cu un adult. Entuziasmul luptă cu îngrjorarea. Imagini ca în basme se suprapun cu imagini de coșmar. Drumurile nu sunt curățate, și mai ales pe străduțele din cartiere e imposibil să răzbești cu mașina. Niciun utilaj nicăieri. Oamenii alunecă pe gheața ascunsă de nea, riscând să își rupă picioarele. Ambulanțele și pompierii ajung cu greu să își îndeplinească misiunea. Copacii se rup sub greutatea omătului. Acoperișurile mai șubrede riscă să se prăbușească. În Germania e cod violet – aud de existența lui pentru prima oară. Într-o stațiune in Austria sunt sute de oameni blocați din cauz