Treceți la conținutul principal

Ce mă enervează cel mai mult când mă cazez la hotel


Sunt multe lucruri care mă scot din sărite când mă cazez la un hotel şi care îmi pot strica sejurul într-o clipă. În general, sunt probleme care scad nivelul de confort şi despre care angajaţii hotelului nu mi-au spus nimic atunci când mi-am rezervat camera.


          E nasol când mergi la hotel împreună cu prietenul sau soţul, îţi iei o cameră cu pat matrimonial, şi constaţi că acesta a fost „asamblat” din două paturi single, alăturate. Chiar dacă ele sunt bătute în cuie şi nu rişti să cazi, invariabil vei constata că dormi exact pe marginea unde paturile se îmbină, ceea ce poate fi teribil de incomod.


          După o noapte în care nu ai reuşit să te odihneşti, nimic nu e mai neplăcut decât să fii trezit cu noaptea în cap de cameristele care povestesc şi hohotesc pe hol. Zău, femeile acelea ar trebui să ştie că unor clienţi le place să doarmă până târziu!


          Am fost fumătoare timp de peste 10 ani. Recunosc că şi acum îmi place să adulmec fumul de ţigară, mai ales dacă nu vorbim despre o încăpere în care fumul poate fi tăiat cu cuţitul. Am întâlnit, însă, persoane care nu suportă fumul, nici măcar atunci când se află în aer liber. Faptul că vecinul cazat în camera de lângă tine fumează pe balcon poate fi un detaliu care să te facă să nu mai vizitezi niciodată la acel hotel. O soluţie ar fi delimitarea camerelor pentru fumători de cele pentru nefumători.


          De obicei, când mergi într-o altă localitate, în vacanţă sau chiar cu treburi de serviciu, vrei să faci lucruri pe care acasă nu le prea încerci. Un centru spa este foarte util în această situaţie, pentru că te relaxează şi îţi dă senzaţia că trăieşti câteva zile în lux. Dacă, însă, centrul spa al hotelului se închide la ora 6 p.m., când tu ai visat toată ziua că o să ţi se facă masaj şi că o să te bălăceşti la jacuzzi, e clar că seara ţi-e distrusă. Nu e prea bine nici dacă barul din incinta spa-ului are program doar în anumite zile şi la anumite ore, aşa cum se întâmplă la unele hoteluri din România. Alte probleme întâlnite adesea sunt apa prea rece sau murdară sau prezenţa camerelor video în jurul piscinei.


          Când ne cazăm la un hotel cu un număr rezonabil de stele, avem pretenţia ca mâncarea să fie proaspătă şi bună. Ştiu, însă, destule hoteluri respectabile unde mâncarea este  stătută şi sărăcăcioasă. În astfel de situaţii, începi să te temi nu doar pentru propriul confort, dar şi pentru sănătatea ta. Lipsa sau sărăcia meniului vegetarian şi vegan este şi ea o realitate la unităţile din ţara noastră.


          Lipsa de amabilitate a personalului, camerele şi băile prea mici, faptul că scurgerea de la duş se înfundă (o problemă veşnică!), lipsa căldurii sau a aerului condiţionat sunt alte probleme întâlnite frecvent în hotelurile din România şi care vă pot da concediul peste cap. Important e să nu vă enervaţi prea tare şi să încercaţi să vă bucuraţi cât puteţi de timpul vostru liber.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

25 de lucruri secrete despre hoteluri

„De la ce inseamna cu adevarat stelele cu care este cotat un hotel pana la sfaturi care sa te ajute in obtinerea unei camere mai bune, iata 25 de lucruri pe care personalul hotelier nu ti le va spune niciodata, dar pe care trebuie sa le stii, daca vrei sa ai o vacanta asa cum iti doresti.” 25. E mult mai probabil sa beneficiezi de discount la un hotel independent. Unele lanturi hoteliere se opun scaderii preturilor. 24. Se presupune ca optiunile eco, cum ar fi renuntarea la a ti se face curatenie in camera in fiecare zi, pot fi uneori o scuza de a nu plati camerista (sau de a-i usura munca). 23. Cameristele au cea mai periculoasa slujba intr-un hotel. Si aici intra tot, de la mutarea constanta a saltelelor si a mobilei, pana la expunerea permanenta la gunoaie, resturi menajere si alte mizerii care iti intorc stomacul pe dos. 22. Lasarea de bacsis pentru camerista este apreciata, dar nu se mai poarta de ceva vreme. 21. Daca totusi decizi sa lasi bacsis, pune-l sub

Ferestrele care pot distruge o călătorie

Atunci când plecăm de acasă pentru mai mult timp, ceva în mintea noastră se schimbă. Ne schimbăm tabieturile, căutăm noul, „schimbăm aerul”, cum se spune. Aerul din jur și aerul nostru, adică starea de spirit. Nu e o legendă, e adevărul. De multe ori, când suntem într-un impas, prietenii ne recomandă să facem o călătorie. Asta ne poate ajuta să ieșim din starea de tristețe prelungită, să luăm o decizie grea sau să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine. În general, o călătorie este un prilej de sondare a propriului interior, de meditație, de regăsire. Depinde de mai mulți factori unde și cum vom alege să facem această călătorie. Într-o capitală zgomotoasă, cu cluburi de noapte și baruri. La mare, într-o iarnă înghețată, când zgomotul repetitiv al valurilor te face să te gândești la eternitate. La munte, într-o toamnă aurie, a cărui soare prietenos îți încălzește inima plină de îndoieli. Oricum ar fi, camera în care te vei caza este foarte importantă. Și nu e important doar ca scurgere

Crăciunul, momentul când turiștii nu vor să rămână cu picioarele pe pământ

Puțini români obișnuiesc să plece în călătorie de Crăciun. Pentru cei mai mulți dintre noi, Crăciunul înseamnă „acasă”, „familie”. Dacă totuși vor un peisaj nou de Nașterea Domnului, cel mai probabil turiștii vor alege o pensiune. Cele mai multe dintre acestea s-au adaptat și includ turiștii în ritualul pregătirilor de Crăciun: tăierea porcului și pregătirea cărnii, prepararea cozonacilor și a sarmalelor, cărora li se adaugă plimbări cu sania sau căruța și, desigur, multe colinde. E un „meniu” standard, menit să le dea oamenilor iluzia că retrăiesc vremurile copilăriei în casa bunicior. Și prinde de fiecare dată. Pentru cei care preferă un Crăciun urban, există hotelurile. Cu holurile lor largi în culori reci, camerele aproape identice și mobila fără personalitate, acestora le e mai greu să le dea turiștilor senzația de „acasă”. Și totuși se poate. Un brad împodobit și câteva ghirlande fac minuni. La fel și un meniu tradițional în seara de Crăciun și câteva colinde românești. Mai ale