Treceți la conținutul principal

Ce mă enervează cel mai mult când mă cazez la hotel


Sunt multe lucruri care mă scot din sărite când mă cazez la un hotel şi care îmi pot strica sejurul într-o clipă. În general, sunt probleme care scad nivelul de confort şi despre care angajaţii hotelului nu mi-au spus nimic atunci când mi-am rezervat camera.


          E nasol când mergi la hotel împreună cu prietenul sau soţul, îţi iei o cameră cu pat matrimonial, şi constaţi că acesta a fost „asamblat” din două paturi single, alăturate. Chiar dacă ele sunt bătute în cuie şi nu rişti să cazi, invariabil vei constata că dormi exact pe marginea unde paturile se îmbină, ceea ce poate fi teribil de incomod.


          După o noapte în care nu ai reuşit să te odihneşti, nimic nu e mai neplăcut decât să fii trezit cu noaptea în cap de cameristele care povestesc şi hohotesc pe hol. Zău, femeile acelea ar trebui să ştie că unor clienţi le place să doarmă până târziu!


          Am fost fumătoare timp de peste 10 ani. Recunosc că şi acum îmi place să adulmec fumul de ţigară, mai ales dacă nu vorbim despre o încăpere în care fumul poate fi tăiat cu cuţitul. Am întâlnit, însă, persoane care nu suportă fumul, nici măcar atunci când se află în aer liber. Faptul că vecinul cazat în camera de lângă tine fumează pe balcon poate fi un detaliu care să te facă să nu mai vizitezi niciodată la acel hotel. O soluţie ar fi delimitarea camerelor pentru fumători de cele pentru nefumători.


          De obicei, când mergi într-o altă localitate, în vacanţă sau chiar cu treburi de serviciu, vrei să faci lucruri pe care acasă nu le prea încerci. Un centru spa este foarte util în această situaţie, pentru că te relaxează şi îţi dă senzaţia că trăieşti câteva zile în lux. Dacă, însă, centrul spa al hotelului se închide la ora 6 p.m., când tu ai visat toată ziua că o să ţi se facă masaj şi că o să te bălăceşti la jacuzzi, e clar că seara ţi-e distrusă. Nu e prea bine nici dacă barul din incinta spa-ului are program doar în anumite zile şi la anumite ore, aşa cum se întâmplă la unele hoteluri din România. Alte probleme întâlnite adesea sunt apa prea rece sau murdară sau prezenţa camerelor video în jurul piscinei.


          Când ne cazăm la un hotel cu un număr rezonabil de stele, avem pretenţia ca mâncarea să fie proaspătă şi bună. Ştiu, însă, destule hoteluri respectabile unde mâncarea este  stătută şi sărăcăcioasă. În astfel de situaţii, începi să te temi nu doar pentru propriul confort, dar şi pentru sănătatea ta. Lipsa sau sărăcia meniului vegetarian şi vegan este şi ea o realitate la unităţile din ţara noastră.


          Lipsa de amabilitate a personalului, camerele şi băile prea mici, faptul că scurgerea de la duş se înfundă (o problemă veşnică!), lipsa căldurii sau a aerului condiţionat sunt alte probleme întâlnite frecvent în hotelurile din România şi care vă pot da concediul peste cap. Important e să nu vă enervaţi prea tare şi să încercaţi să vă bucuraţi cât puteţi de timpul vostru liber.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

2017 a fost un an bun pentru turism

Alin Burcea: 2017 a fost un an bun pentru turism.
Grecia, Spania și Turcia, în topul destinațiilor
2017 a fost un an bun pentru turism, în contextul în care au crescut veniturile românilor, ceea ce, evident, a generat mai multe călătorii, spune Alin Burcea, CEO Paralela 45.
Continuarea articolului, aici: http://www.capital.ro/alin-burcea-2017-a-fost-un-an-bun-pentru-turism.html

Datele Institutului Naţional de Statistică arată 23,5 milioane de înnoptări la finalul lunii octombrie, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2016. Dintre acestea, 80% au fost ale românilor. Pe vacanţe în străinătate românii au cheltuit până în luna octombrie 2,4 miliarde de euro, cu un milliard mai mult faţă de anul trecut, acesta fiind un nivel record în ultimii zece ani, potrivit datelor BNR.

Potrivit acestuia, în 2017, cei mai mulţi turişti au preferat să îşi petreacă vacanţa în Grecia (45%), Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), Italia, Portugalia şi Croaţia. Au ales în special hoteluri de patr…

Regi, ţărani şi conţi

Curios să văd pe ce mai dau oamenii banii, am consultat o listă a celor mai luxoase hoteluri din lume. Ce le face să fie atât de dorite, atât de mult visate, încât să îşi poată permite să închirieze o cameră cu multe zeci de mii de euro pentru o noapte?

În prmul rând, priveliştea. Se pare că, în cazul unui hotel, ea este cea mai importantă. Clienţii nu vor să facă efortul de a se deplasa în natură, să facă excursii pentru a admira lacuri sau munţi, ci preferă ca peisajul să îi cotropească direct în cameră, să le vină sub nas, mură în gură. Astfel că cel mai scump hotel din lume pare să fie un submarin care circulă în apele oceanului şi unde o cameră costă circa 130.000 euro pe noapte. Un alt hotel din acest top este situat pe malul lacului Geneva şi are vedere la Alpii elveţieni.

Îmi imaginez cum bogătaşii lumii dau sume colosale pentru a-şi impresiona iubitele/soţiile/amantele cu privelişti de vis, în timp ce sorb cu delicateţe din paharul de Martini. Cum încearcă să le demonstreze c…