Treceți la conținutul principal

Ce mă enervează cel mai mult când mă cazez la hotel


Sunt multe lucruri care mă scot din sărite când mă cazez la un hotel şi care îmi pot strica sejurul într-o clipă. În general, sunt probleme care scad nivelul de confort şi despre care angajaţii hotelului nu mi-au spus nimic atunci când mi-am rezervat camera.


          E nasol când mergi la hotel împreună cu prietenul sau soţul, îţi iei o cameră cu pat matrimonial, şi constaţi că acesta a fost „asamblat” din două paturi single, alăturate. Chiar dacă ele sunt bătute în cuie şi nu rişti să cazi, invariabil vei constata că dormi exact pe marginea unde paturile se îmbină, ceea ce poate fi teribil de incomod.


          După o noapte în care nu ai reuşit să te odihneşti, nimic nu e mai neplăcut decât să fii trezit cu noaptea în cap de cameristele care povestesc şi hohotesc pe hol. Zău, femeile acelea ar trebui să ştie că unor clienţi le place să doarmă până târziu!


          Am fost fumătoare timp de peste 10 ani. Recunosc că şi acum îmi place să adulmec fumul de ţigară, mai ales dacă nu vorbim despre o încăpere în care fumul poate fi tăiat cu cuţitul. Am întâlnit, însă, persoane care nu suportă fumul, nici măcar atunci când se află în aer liber. Faptul că vecinul cazat în camera de lângă tine fumează pe balcon poate fi un detaliu care să te facă să nu mai vizitezi niciodată la acel hotel. O soluţie ar fi delimitarea camerelor pentru fumători de cele pentru nefumători.


          De obicei, când mergi într-o altă localitate, în vacanţă sau chiar cu treburi de serviciu, vrei să faci lucruri pe care acasă nu le prea încerci. Un centru spa este foarte util în această situaţie, pentru că te relaxează şi îţi dă senzaţia că trăieşti câteva zile în lux. Dacă, însă, centrul spa al hotelului se închide la ora 6 p.m., când tu ai visat toată ziua că o să ţi se facă masaj şi că o să te bălăceşti la jacuzzi, e clar că seara ţi-e distrusă. Nu e prea bine nici dacă barul din incinta spa-ului are program doar în anumite zile şi la anumite ore, aşa cum se întâmplă la unele hoteluri din România. Alte probleme întâlnite adesea sunt apa prea rece sau murdară sau prezenţa camerelor video în jurul piscinei.


          Când ne cazăm la un hotel cu un număr rezonabil de stele, avem pretenţia ca mâncarea să fie proaspătă şi bună. Ştiu, însă, destule hoteluri respectabile unde mâncarea este  stătută şi sărăcăcioasă. În astfel de situaţii, începi să te temi nu doar pentru propriul confort, dar şi pentru sănătatea ta. Lipsa sau sărăcia meniului vegetarian şi vegan este şi ea o realitate la unităţile din ţara noastră.


          Lipsa de amabilitate a personalului, camerele şi băile prea mici, faptul că scurgerea de la duş se înfundă (o problemă veşnică!), lipsa căldurii sau a aerului condiţionat sunt alte probleme întâlnite frecvent în hotelurile din România şi care vă pot da concediul peste cap. Important e să nu vă enervaţi prea tare şi să încercaţi să vă bucuraţi cât puteţi de timpul vostru liber.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

25 de lucruri secrete despre hoteluri

„De la ce inseamna cu adevarat stelele cu care este cotat un hotel pana la sfaturi care sa te ajute in obtinerea unei camere mai bune, iata 25 de lucruri pe care personalul hotelier nu ti le va spune niciodata, dar pe care trebuie sa le stii, daca vrei sa ai o vacanta asa cum iti doresti.” 25. E mult mai probabil sa beneficiezi de discount la un hotel independent. Unele lanturi hoteliere se opun scaderii preturilor. 24. Se presupune ca optiunile eco, cum ar fi renuntarea la a ti se face curatenie in camera in fiecare zi, pot fi uneori o scuza de a nu plati camerista (sau de a-i usura munca). 23. Cameristele au cea mai periculoasa slujba intr-un hotel. Si aici intra tot, de la mutarea constanta a saltelelor si a mobilei, pana la expunerea permanenta la gunoaie, resturi menajere si alte mizerii care iti intorc stomacul pe dos. 22. Lasarea de bacsis pentru camerista este apreciata, dar nu se mai poarta de ceva vreme. 21. Daca totusi decizi sa lasi bacsis, pune-l sub

Minivacanță voinică de Paști

Viața este plină de alegeri dificile. Practic, nu există zi să nu trebuiască să iei câte o decizie care îți poate influența viața. Spre exemplu, cu ce să mănânci brânza de la micul dejun: cu ridichi sau cu roșii? Și ce să bei după cină: o bere sau un pahar de vin? Orice ai face, de la asemenea decizii nu te poți eschiva. Dar există și momente bune în viață când alegerile sunt ușoare. De exemplu, vine clipa când trebuie să decizi ce vei face de Paști. Se știe deja, Paștele de anul acesta vine însoțit de o binefăcătoare minivacanță. Mini, mini, dar voinică! Bun, se pune problema dacă să faci curățenie, să gătești, să stai pe-acasă și să mergi în vizită doar la părinți, socri, mătuși, unchi și nași. Sau să mergi în vacanță. Nu e greu de ales, așa-i? În țară, ca de fiecare dată, pensiunile cele mai solicitate vor fi cele din Bucovina și cele din Maramureș. Toate vor oferi meniuri tradiționale, care să meargă bine prin intestin după tradiționala slujbă de la biserică. Unii, poate, se vo

„Casa asta nu e hotel!”

Când eram adolescentă, mama îmi reproşa adesea: „Casa asta nu e hotel, să vii şi să pleci când vrei!”. Cu varianta: “…să vii aici doar ca să dormi.” Şi în clipa aceea mă umpleam de ură şi îmi spuneam în gând: “Lăsaţi, că o să vedeţi voi cum o să fie când voi fi mare şi voi fi la casa mea!”. Şi îmi imaginam cum voi fi majoră, cu serviciu şi salariu, trăind în propria mea casă, fără să trebuiască să dau explicaţii nimănui şi fără să fiu cicălită toată ziua. Îmi proiectam în minte nopţi albe petrecute alături de gaşca mea, cu muzică rock şi nişte sticle, cu plete scuturate şi cu fălcile durându-ne de atâta râs. Îmi imaginam zile pline, petrecute în oraş, şi mă vedeam ajungând acasă târziu în noapte, fără ca asta să constituie o problemă. În fine, mă vedeam liberă şi independentă. Inevitabil, anii au trecut. Mi-am pierdut gaşca şi am rămas cu doar câţiva prieteni. Am redus drastic băutura şi am început să apreciez nopţile cu somn bun. M-am schimbat într-atât, încât uneori de abia mă recu